Om Rantzausmindetræffet

 

 

Hvor: Rantzausminde Camping, Rantzausmindevej 215, 5700 Svendborg
Hvornår: Træffet starter traditionelt søndagen op til Uge 28 med første skippermøde kl. 9:00. Mange ankommer i dagene forinden.

Rantzausminde ved Svendborg er hver sommer samlingspunkt for Wayfarer sejlere, der ønsker at nyde fællesskabet omkring dagsejladser i det smukke sydfynske øhav. Nogle har deltaget hver gang i over 40 år. Andre dukker op en gang imellem, hvis vejret lover godt. Og så er der dem, der møder op for første gang med den nyanskaffet jolle; og alle opdager, hvor let det er at blive en del af de gode oplevelser. Vi bor på en rolig og pæn campingplads, hvorfra daglige sejlture bringer os i land på en ø, hvor det passer bedst med vind og strøm. Frokosten indtages, og nogen inspicerer øen for det lokale is- eller bryghus og seværdigheder, og andre hygger sig på stranden med at bade og dase i solen. Efter sejlturen hjem er der mulighed for at diskutere dagens sejlads over en øl eller sodavand i det store fællestelt. Ud over det faste program er der ofte fællesaktiviteter om aftenen: Sang og musik, fællesdans, fællesspisning (f.eks. grill, bakskuld, pandekager).

 

Rantszausmindetræffet kan man ”bruge som man vil”, for man behøver kun at deltage i det, man har lyst til. Hvis man hellere vil bruge en dag på land med familien eller har mere lyst til en stille aften ved sit eget telt – så er det det man gør. Man er heller ikke bundet til at deltage i hele ugen men kan komme og rejse, som det passer til resten af sommerplanerne.

Typisk program for ugen:

Søndag: kl. 09:00 standerhejsning, velkomst, præsentation og skippermøde.
Mandag: kl.09:00 skippermøde.
Tirsdag : kl. 09:00 skippermøde. Kl.18:00 festaften med grill og bakskuld, sang og dans.
Onsdag : kl. 09:00 skippermøde. Kl.19:30 SWS Generalforsamling, hvis det er besluttet, at den skal være i forbindelse med træffet!
Torsdag : kl. 09:00 skippermøde. Sidst på eftermiddagen familiekapsejlads, derefter fællesspisning. (Gerne Pizza bestilt udefra)
Fredag : kl. 09:00 skippermøde.
Lørdag. : kl. 09:00 skippermøde.
Søndag : kl. 09:00 skippermøde og afslutning med standernedhaling samt nedtagning af flagmast.

Vejret kan naturligvis spille ind i dette program, men festaften tirsdag og evt. generalforsamling onsdag ligger dog fast.

Hvis du deltager uden båd eller mandskab – eller bare har lyst til at sejle med nogle, du ikke vidste du var venner med, så er der ”gastebørs” hver morgen, hvor du kan finde en skipper eller gast til dagens sejlads.

Har du endnu ikke en Wayfarer, men tænker over, om det kunne være noget for dig? Så besøg os på træffet. Du kan let få en snak om jollen og de muligheder den giver for både tur- og kapsejlads.  Enkelte år afholdes sejlerskole for begyndere, og hvert år kan der arrangeres kæntringsøvelser, hvis der er ønsker om det. Ønsker du mere information, er du velkommen til at kontakte foreningens Rantzausminde kontaktperson, som du finder nederst i det kalendervindue som åbner, når du klikker her!