Beretning og Resultater fra Sjællandsmesterskabet i Farum Sejlklub.

12. juni 2018 16:15 , af Christian Milert Hansen

Far og søn vinder sjællandsmesterskab i Wayfarer

Furesøen lagde vand og Farum Sejlklub land til årets sjællandsmesterskab i Wayfarer. 16 joller havde fundet vej til stævnet – heraf flere fra Jylland. Lørdagen bød på 5 tætte sejladser i svag til let vind, der ofte var ulige fordelt på banen, både når det gjaldt retning og styrke.  Flere gange skete det, at placeringer i den tunge ende af feltet i løbet af et splitsekund blev vekslet til topplacering og omvendt, når et lokalt pust eller vinddrejning ramte dele af feltet, og ofte var det kun få centimeter, der adskilte placeringerne i mål. Så både spænding og stress-niveau var i top fra start til slut i alle sejladserne.

Ikke overraskende var det to lokale besætninger, der bedst evnede at læse de ganske svære vindforhold på søen. Det var Christian og Jørgen Iversen i 11031 og Kim Søderlund og Jesper Friis i 9355.  Efter lørdagens sejladser havde de lagt sig solidt i spidsen med henholdsvis 7 og 8 point. På tredjepladsen kom Martin Bak og Jannik Stamp i 11079 med 17 point.   

Efter sejladserne lørdag blev der naturligvis hygget, håndsejlet, udvekslet trim-ideer og drukket moleøl på havnen i det helt fantastiske sommervejr, inden besætningerne mødtes til aftenens fællesspisning

Der blev desværre ikke sejlet søndag, da søen var fuldstændig blank, så der blev ikke ændret i stillingen efter lørdagens sejladser.

Om små 4 uger går det løs igen i Wayfarerklassen med DM i Svendborg og ugen efter EM i Assens.

Klik her for at se resultaterne.

Klik her for at se beretning på baadmagasinet.dk

Klik her for at læse beretning på minbaad.dk

Klik her for at se 500+ + billeder taget af Søren Svarre