Beretning fra Sjællandsmesterskab 15. og 16. juni 2019

24. juni 2019 15:16 , af Thomas Raun-Petersen

Fra SM på Furesøen 2018 Foto Søren Svarre

Mesterskaberne blev afholdt på Furesøen, med udgangspunkt i Farum Sejlklub.  Der var repræsentation fra hele Danmark med i alt 13 sejlende ud af 14 tilmeldte Wayfarerjoller. Sejladsen de 2 dage var præget af noget forskelligt vejr.

Lørdag var alle var klar til 1. start kl. 11.00 . Vejrudsigten havde varslet tordenvejr, men indledningsvis var det fint, friskt sejlervejr. I W 10844 gjorde vi os store anstrengelser med at gøre alt det, som vi har lært.  På kryds skal der hænges så båden ligger vandret, evt. slækkes på storen og bomnehalet skal være halet. Derudover skal vendingerne være så perfekte som muligt, men mest vigtigt er det at vende på de vindspring som Furesøen er så berømt og berygtet for.  Vi må åbenbart have valgt rigtigt for vi opnåede en 3. og 4. plads i 2 af dagens 3 sejladser.  Den sidste sejlads blev afviklet med meget lidt vind og med regn undervejs. Regn, torden og lyn og vindstyrke fra hård vind til kuling gjorde at efterfølgende sejladser blev aflyst. 

Søndag gik første start kl. 10 med god vind og med vindspring, som godt kunne overraske en del sejlere som var vant til stabil vind fra Vesterhavet.  Igen kæmpede vi med at gennemføre sejladserne så optimalt som muligt. Hvor på banes skulle man sejle ? Var der ikke en rummer hvis man sejlede op i venstre side ?  På lænsebenet skal bomnehalet slækkes og i forbindelse med vindspring skal der bommes og rorsmanden skal se bagud og opfange hvis der kommer et vindstød. Oveni dette kom så overvejelser om placering i forbindelse med mærkerundinger. Her lavede vi et par fejl som resulterede i en 360-graders vending.  Sådan en 360-graders vending kan faktisk godt koster 2-3 placeringer, så det må frarådes.

Det blev til 7 fine sejladser, der blev afviklet med fin vind med skiftende styrker.  Desværre blev det kun til en enkelt 3-plads i dagens sejlads, hvorfor vi samlet set endte på en 7. plads. 

Der blev ialt sejlet 10 sejladser hvilket gjorde at de to dårligste resultater kunne fratrækkes.

Verdensmestrene Mogens Just og Anders Friis vandt suverænt med 8 første pladser og en 3. og 5. plads.

Stephan havde på sædvanlig kreativ vis fået Kvicky til at sponsere præmierne og der var præmier til alle deltagende både. (Vi kom hjem med en pose grødris og 2 hvidtøl.)

Tak til arrangørerne og Farum Sejlklub, for et par dejlige dage på vandet med god sejlerånd, hvor der blev kæmpet på vandet og hygget på land.

 

Sejlerhilsner

W 10844  (Anne & Thomas)

Klik her for at se resultatslisten