Beretning fra Jysk Mesterskab 2019 i Århus Sejlklub

14. september 2019 23:43 , af Ida Møller Nielsen

Jyske Mesterskaber afholdtes for andet år i træk som en del af Aarhus Festuges ”Sailing Århus Cup”, et blandet stævne for flere klasser, i år dog kun med tilmeldte deltagere i WayfarerContender, H-båd og Folkebåd. 15 Wayfarere havde fundet vej tilÅrhus Internationale Sejlsportscenter på det yderste af den nordlige mole overfor Risskov. Således et lidt større felt end til sommerens danske mesterskaber.

Lørdagen gav 5 gode sejladser i let sydvestlig vind, der efterhånden tiltog til jævn. Relativt tætte sejladser, dog med indtryk af en fast forreste gruppe, hvor Mogens Just og Bo Jarvigog brødrene Riber (og denne gang VAR det faktisk brødrene..) tog 4 af 5 førstepladser og 4 af 5 andenpladser. Man har det tydeligvis sjovt på Riber jollen. Brødrenes grinen kunne høres på tværs af bugten. Der var en enkelt kæntring, men det foregik så diskret og gentlemansagtigt at ingen rigtigt ænsede det

Under frokostpausen efter 3. sejlads blev skyerne over byen og Marselisborg skovene mere og mere mørke og truende og det vand der ikke var kommet fra neden, fik vi rigeligt af fra oven, så alt og alle var godt gennemblødte, da vi kom i havn. Nogen havde gerne set, at saunaen havde været åben for os.

Søndag morgen var smuk og stille. Havet var som et stuegulv (har jeg hørt at færingerne siger..) og da jollerne gik ud efter en times udskydelse, tog de fleste imod tilbuddet om et hjælpende træk fra følgebådene. Der kom dog efterhånden en svag vind og det blev til en enkelt sejlads med lidt større spredning end den foregående dag, dog med de 5 joller forrest som også skulle komme til at føre i det samlede resultat. Derefter pjaskede vi rundt og ventede forgæves på mere vind inden stævnet blev blæst af allerede ved 13-tiden. Igen kunne man betragte rækker af joller, der blev trukket det sidste stykke ind. Dejligt at kunne få rullet storsejlsammen og rigget lidt af allerede inden vi kom på land. I det hele taget godt at  jollen pakket i tørvejr!

Mogens Just og Bo Jarvig i W10812 blev suverænt samlet vinder med 6 points foran Jens Peter og Hans Jørgen Riber i W11147 med 10 points og Martin og Sofie Bak i W11079 med 21 points.

Selv sejlede vi aldrig tæt på Mogens. Et par gange TROEDE vi, at vi havde ham bag os – for så pludseligt at se ham dukke op af ingenting og krydse forbi foran os. INCONTROLABLE kalder min franske rorsmand ham!

Alle 6 sejladser foregik ualmindeligt disciplineret. Ikke en eneste tyvstart. Og den råben og skrigen der ind imellem hørtes, foregik vist mere internt i mandskaberne end jollerne imellem.

Organisationen var yderst effektiv trods stævnets størrelse. Hele sejlcenteret var indrettet til ”Maritim Uge” med diverse madboder og barer og den store hal var tømt og gjort til trendy, rustikt klublandskab. Her foregik også lørdagens festmiddag med alle W-sejlere bænkede ved et langt bord. Lydniveauet var højt og man måtte hæve stemmen. Nøjagtigt som på vandet.

Århusstævnet er ikke sæsonens mest intime. Men forholdene er imponerende, organisationen på plads, og Århusbugten er et dejligt vand med flot udsigt mod byens nye skyline, skoven og Helgenæs. Og så er det en glimrende lejlighed til at viseWayfarerjollen frem. Stadig er vi nogen, der gerne så flere ”klassiske” joller til kapsejlads stævnerne. Og bemærk, to blandede mandskaber i top 5! Er der måske en fremtid dér??

 

 Mwh  Ida Møller Nielsen, W8868

 

Klik her for at se resultaterne!