Beretning fra EM for Wayfarer i Assens Sejlklub

18. juli 2018 22:24 , af Christian Milert Hansen

Billede herover: Regerende verdensmestre i Wayfarer Mogens Just og Anders Friis

 

21 Wayfarerjoller fra 5 forskellige nationer dystede 4.-7. juli om Europamesterskabet i farvandet ud for Assens.

Stævnet bød på mange forskellige vindstyrker primært fra vest, idet de to første dage blev sejlet i let til mellem luft og de sidste to dage i frisk til hård vind. Den hårde vind fra vest sammenholdt med en til tider kraftig strøm gav også ganske udfordrende bølger.

Allerede efter første dag stod det klart, at stillingen var tæt mellem de øverste placeringer.

De regerende verdensmestre og nykårede dammarksmestre Mogens Just og Anders Friis lå i tæt kamp med de forsvarende europamestre Michael McNamara og Simon Townsend. Efter første dag førte McNamara og Townsend således med ét point.

Der blev som sædvanligt sejlet tæt og indimellem for tæt, så det blev til et par kollisioner i løbet af stævnet, hvor en besætning måtte helt udgå på grund af materialeskader.

Stævnet blev udfordret af hård vind fredag, hvor starten blev udsat fra land. Over middag målte stævneledelsen, at middelvinden var faldet til under 12 m/s, der er grænsen for hvornår der må sejles, og således blev 2 sejladser gennemført i kraftig vind og store bølger. Det blev også til flere kæntringer, hvoraf en af jollerne var ved at miste roret.

Lørdag startede ligeledes med udsættelse pga. kraftig vind, men efter vinden op af dagen var aftaget lidt, kom to sejladser i hus i et helt fantastisk sejlvejr med frisk vind, store bølger og sol fra en skyfri himmel. I alt blev det til ti sejladser med to fratrækkere.

Forhåndsfavoritterne Mogens Just og Anders Friis måtte udgå fra lørdagens sejladser pga. rygsmerter og derfor ingen modstand til Mike McNamara og Simon Townsend fra England, der vandt stævnet og dermed fortjent genvandt europamesterskabet. Andenpladsen gik Mogens Just og Anders Friis, og på tredjepladsen kom Christian og Jørgen Iversen.

Herunder: Vindere af EM Sølv, Guld og Bronce

Fra venstre: 2. plads Mogens Just og Anders Friis, 1. plads Mike McNamara og Simon Tovnsend, 3. plads Christian og Jørgen Iversen

 

Beretning fra UKWA fra sejladser ved EM i Assens

 

 

Klik her for at læse beretning på Minbaad.dk