Aften med beretning om VM for Wayfarer i Greystone Irland 2019

22. januar 2020 23:23 , af Poul Ammentorp

Billede: Niels Alslev: "Det er vigtigt at man er sammen-sejlet, når bølgerne går højt!"

Der var lagt op til en forrygende aften i Farum Sejlklub med ikke mindre en 6 foredragsholdere, og det blev en herlig oplevelse for de mere end 25 tilhørere.

Ost, brød og rødvin var klar, da Stephan Nandrup-Bus lagde for med at fortælle om forberedelser bl.a. med at få forbedret boathandling og lave “rulle-bomninger”, hvilket der ironisk nok ikke blev meget brug for i de meter høje bølger, som i sig selv gav rok og rul nok, så man mere skulle koncentrere sig om ikke at kæntre i bomningerne, som Niels Alslev senere berettede om.

 

Christian (Fuglehal) fortalte om forberedelserne omkring det at få jollerne samlet transporteret til Irland, men det endte med individuel transport dog med trailere, som kunne tage 2 joller.

 

Jørgen fortalte om, hvorledes det er at sejle far (Jørgen) og søn (Christian), hvor vor far står i lære hos sønnen Christian.

Efter en kæntring med spiler i høje bølger råber den strenge skipper Christian til far Jørgen: "Få så den spiler op igen, vi er taget til VM for at vinde!"

Resultatet udeblev ikke! Efter at være blevet overhalet af mange, sejlede de sig pænt op, og var ved målgang den sidste i gruppen af Wayfarer, der sejlede med spiler, men de var laaaaagt foran gruppen af Wayfarer, der ikke havde sat spiler! Så kan de lære det!

 

Christian "Fuglehal" kom på igen med et indlæg om “Layday”. (Man kommer uvilkårligt til at tænke på noget med damer!!!???)

Man skulle ikke sejle den dag, og kunne tage på sight seeing, hvilket en lille gruppe gjorde under kyndig anvisninger fra Stephan, som om turen til den nærmeste by, havde fået fortalt, at man kunne skyde genvej ved at gå et stykke langs stranden, og så ville der være en sti op til stien langs bjergsiden til nabobyen. 

Christian fortæller: "Det viste sig at blive lidt af en stroppetur, for vi fandt ikke stien, der ledte op.

Til slut måtte vi klatre på meget glatte sten og herefter opad på lige så glatte klipper langs stranden. Nu var der ingen vej tilbage. Tilbage og ned kunne vi ikke komme, det var for farligt!

Endelig fandt vi noget, der kunne minde om en sti eller dyre-veksel, men den endte blindt, så vi måtte trampe vores egen rute videre op ad en bjergsiden med dybe revner, og hugge os vej igennem Brombærkrat, hvor vi på skift brugte Stephans diminutive lommekniv.

Vi havde alle korte bukser på, så benene så ikke kønne ud, da vi endelig nåede op til stien til byen. Alle de andre sejlere var for længst og på behageligste vis passeret, mens de kunne nyde den flotte udsigt oppe fra bjergsiden.

Vandre-gruppen er Stephan dybt taknemmelig for en oplevelse, vi aldrig glemmer!"

 

Jan Kjeldsen berettede om den store gæstfrihed de havde mødt i Irland med indkvartering i kølbåd i havnen og om selve turen til Irland.

På turen begyndte en elektronisk stemme pludselig at melde meldte: “Low Battery” hvert kvarter. Efter nærmer undersøgelse af gast / ingeniør Jørgen Binzer blev bilens ladesystem og batteri frikendt for fejl, men stemmen blev ved i flere timer, indtil de opdagede, at det havde noget med bilens håndfri telefonsystem at gøre.

 

Anne Jensen sluttede af med at fortælle om, hvorledes det var i sidste øjeblik at teame op med Meike Formsgård fra Ho Bugt sejlklub, idet hendes rorsmand Thomas måtte melde fra pga. en uforudset eksamen.

Konklusionen var, at det ikke er nemt at lave topresultater i de høje bølger, når man ikke rigtig er sammensejlet, men ellers var der ikke den store forskel sagde Anne, som måske nok savnede skipper Thomas' gode hængevægt, når det blæste frisk i Irland. 

Hvis du vil opleve leidt af stemningen især på vandet ven VM i irland så er der et link herunder!

Klik her for at se flotte billeder fra VM i Irland 2019

Tak til hele holdet for en herlig aften i Farum Sejlklub.