Aarhus Festuge Cup 2018 – beretning fra brødrene Riber i W 11147

15. september 2018 15:39 , af Jens Peter Riber

Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten holdt i weekenden 8.-9. september  Aarhus Festuge Cup 2018, med deltagelse af Folkebåde, H-Både, Nacra F-18, Nacra 17, Moth, Contender og Wayfarer, på tre baner.

Vi fik en rigtig fin velkomst allerede fredag aften, da vi ankom til den nye sejlsportscenter – fantastiske forhold og god stemning med mange frivillige hjælpere fra Aarhus klubberne. 

Vejrudsigten lørdag var lidt ulden. Opfriskende vind omkring 10-12 m/s fra sydøst, derefter faldende og drejende til sydvest senere på dage. På havnen var der dog fin læ, så vi drog alle ud i god tid til første start kl 10. 

På vej ud  til banen, ca. 2 sm nord for havnen,  kom vi godt fri fra byen samtidig med at vinden friskede gevaldigt op. Allerede ved 10-tiden målte dommerbåden 14 m/s i middel og 17 m/s i pustene på jollebanen. Flere havde mindst en kæntring og vi i W 11147 nåede at vælte to gange på vej ud til banen, den ene gang med spileren sat. 

Dommerene ville lige se, om det var en enkel byge, hvorfor vi blev i området en lille times tid, men vinden holdt sig omkring de 14 m/s. Herefter blev sejladserne udsat og vi bjærgede os sydpå tilbage til havnen. På turen tilbage knækkede HBS’  Wayfarer ’Langli’ desværre masten i en kæntring og måtte slæbes ind. Vist det eneste haveri blandt Wayfarerne, men der var en del haverier i de andre jolleklasser. Selv folkebådene kom i havn og fortalte om store bøgler og hård vind.

Søndag morgen var vinden stadig frisk, ca 8-10 m/s, men vejrudsigten lovede faldende vind. Vi drog derfor friske ud og fik fire gode sejladser lige fra 10 m/s faldende til 4 m/s i sidste sejlads. Afslutningen blev holdt i høj sol på terrassen på sejlsportscentret.

Mogen Just og Bo Jarvig var rimelige suveræne i front, dog med Christian Milert og Kim Larsen, samt Niels Alslev og Anders Pjetursson lige i hælene. Bedste ikke—mkiv blev Ida Møller Nilesen og Xavier Phelipon, der behørigt blev belønnet med 2 flasker vin.

Det var et  flot arrangeret stævne med dygtige banefolk, gode baner og en fantastisk opbakning fra Aarhus klubberne lige fra morgenmad, frokost pakker, moleøl og ristede pølser til festmiddag lørdag aften med deltagelse af sejlerne fra alle klasserne.

Stævnet gav også mulighed for at se andre jolleklasser på land og til vands, samt vise vores herlige Wayfarer frem.

Endnu en tak til Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten for et flot stævne afviklet under fantastiske forhold – ses til næste år i forhåbentlig lidt mindre vind.

Bedst sejlerhilsner fra Riber / W 11147 /  Ho Bugt Sejlklub

 Klik her for at se beretning på minbaad.dk